Imatran valtionhotelli kätkee sisäänsä monta tarinaa

Jos olet kiinnostunut tarinoista, Imatran valtionhotelli on vierailemisen arvoinen paikka. Se on seisonut paikallaan Imatrankosken rannalla jo yli sata vuotta ja kätkee sisäänsä monta tarinaa. Voit lukea sen tarinoita historiakirjoista tai voit vierailla paikan päällä katsomassa, miltä siellä näyttää! Paikka on kaunis kaikkina vuodenaikoina, mutta mikäli haluat nähdä ja kokea mahtavat kosken kuohut, kannattaa paikalle mennä kesäaikaan. Kesäkaudella koskella järjestetään muun muassa koskinäytöksiä.

Imatran valtionhotellin historia

Hotellilla on pitkä historia, ja se täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Hotelli rakennettiin vuonna 1903 keskeiselle paikalle aivan Imatrankosken rannalle. Hotelli oli alkuun erityisesti rikkaiden pietarilaisten suosiossa ennen ensimmäisen maailmansodan alkamista – hotelli onkin todistanut niin Venäjän suurruhtinaskunnan aikaa kuin ensimmäistä ja toista maailmansotaakin.

Nykyään hotelli on osa Scandic Hotels -ketjua ja se tarjoaa korkealaatuista majoitusta ainutlaatuisissa puitteissa. Hotellin perustajat tuskin osasivat arvata sitä, että jonakin päivänä hotellihuoneiden mukavuuksiin kuuluu WiFi-yhteys, jonka avulla ihmiset voivat tutustua esimerkiksi Ethereumin ostamiseen netissä  https://ostaethereum.fi/ -sivustolla. Itse rakennus on poikkeuksellisen kaunis jugendlinna lukuisine yksityiskohtineen, ja juuri koristeelliset yksityiskohdat erottavatkin linnan muiden joukosta. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Usko Nyström.

Hotellin aaveet

Monesta vanhasta hotellista kerrotaan jännittäviä kummitustarinoita ja jos olet kummitusjuttujen ystävä, on sekin hyvä syy vierailla Imatran valtionhotellissa. Hotellista kerrotaan erilaisia synkkiä ja yliluonnollisia tarinoita ja paikalliset legendat kertovat, että rakennuksessa on nähty useita aavemaisia hahmoja. Sekä henkilökunnan että vieraiden kerrotaan nähneen näitä aaveita: on kuultu askeleita ja nähty vilahtavia varjoja. Olipa aaveita olemassa tai ei, ne ovat kuitenkin jättäneet oman jälkensä Imatran valtionhotellista kerrottuihin tarinoihin. Voit itse käydä aistimassa, onko tarinoissa mitään perää.

Lähellä olevat muut nähtävyydet

Imatran valtionhotelli on tunnettu siitä, että se sijaitsee lähellä erilaisia nähtävyyksiä. Kaupungin läpi virtaa näyttävä Vuoksi. Imatrankoski, jonka läheisyydessä hotelli sijaitsee, on jo sinänsä nähtävyys. Kannattaa vierailla myös kauniissa Imatran tuomiokirkossa ja Imatrankoskea ympäröivässä Kruununpuistossa. Muita lähellä olevia tutustumisen arvoisia paikkoja ovat Saimaan kanava ja Lappeenrannan kaupunki omine kauniine nähtävyyksineen. Kaikki nämä tekevät hotellista ihanteellisen kohteen matkailijalle, joka haluaa tutustua Suomen luontoon, kulttuuriin ja historiaan.

Etsitpä sitten historiallista lomaa, kummitustarinoita tai rentouttavaa pakopaikkaa, Imatran Valtionhotelli tarjoaa jokaiselle jotakin. Suuntaa siis seuraavalla lomalla Etelä-Karjalaan Imatran suuntaan ja tutustu monipuoliseen alueeseen hienoine nähtävyyksineen.