Näin löydät hotellin Helsingistä

Hotellin löytäminen Helsingistä on helppoa, sillä tarjontaa on paljon. Toisaalta, jos on tarkat vaatimukset majoituspaikalleen, tilanne ei välttämättä ole aivan yksinkertainen.

Suomen pääkaupungissa Helsingissä on runsaasti etenkin erilaisten ketjuhotellien yöpaikkoja tarjolla. Perustasoisia hotellihuoneita voi bookata vaivatta minkä tahansa verkkopalvelun kautta tai kontaktoimalla suoraan hotellin varauksista vastaavaa henkilökuntaa. Yhteystiedot löytyvät hotellien verkkosivuilta. Ketjuhotellien huoneet ovat tasoltaan, tyyliltään ja tunnelmaltaan samankaltaisia, joten hyvä puoli on se, että varaaja tietää mitä saa. Mikäli haluaa uniikimman matkailukokemuksen, kannattaa ehkä kääntyä muiden majoituspalvelujen puoleen.

Helsingistä löytyy muutamia budjettihotelleja sekä myös viiden tähden hotelleja. Hotellien vertailu- ja varaussivustot löytävät tasokkaimmat hotellit tähtiluokitusten avulla. Erikoisempia hotelleja voi kuitenkin olla vaikea löytää tuntematta tarjontaa. Esimerkiksi Helsingin Katajanokalla sijaitseva entiseen vankilaan rakennettu hotelli on varsin omaperäinen paikka ja eroaa olennaisesti muusta tarjonnasta. Tällaisten kohteiden löytäminen vaatii hieman kaupunkituntemusta tai paikallisten ohjeita.

AirBnB yleistyy myös Helsingissä

Myös Suomessa on viime vuosina yleistynyt AirBnB-palvelu, joka on matkailijalle yksi majoittumisvaihtoehto. Jo viidennes Helsingin majoituspaikoista löytyy AirBnb-kohteista, kaikkiaan Helsingistä löytyy jo yli 2300 AirBnB-asuntoa, jotka ovat tasoltaan ja tyyliltään toki hyvin erilaisia. Mukana on sekä tilavia luksusasuntoja että mahdollisuus nukkua pientä korvausta vastaan jonkun olohuoneen sohvalla – ja kaikkea tältä väliltä. AirBnB voi monessa tapauksessa olla houkutteleva vaihtoehto, etenkin jos haluaa saada kokemuksen paikallisessa kodissa asumisesta ja mikäli haluaa esimerkiksi itse valmistaa ateriansa asunnon keittiössä. Tämä on mahdollista useimmissa AirBnB-kohteissa.

Mikäli haluaa tutustua AirBnB:n tarjontaan, tulee tutustua palvelun omaan nettisivustoon, jossa kaikki kohteet ovat esillä. Huoneistoja ja asuntoja voi hakea useilla eri kriteereillä ja sijainneilla. Tavalliset hotellinvaraussivustot eivät sisällä AirBnb-kohteita. Toisaalta AirBnB:stä saattaa löytyä myös perinteisiä hotelleja ja hostelleja.

Helsinki odottaa matkailijaa

Riippumatta siitä, millaista majoitusta etsii, Helsinki on erinomainen kohde matkailijalle. Muutamia hyvin harvoja päiviä lukuunottamatta, hotelleissa on hyvin tilaa vuoden ympäri. Myöskään hinnat eivät ole erityisen korkeat. Helsingistä hotellia etsivän kannattaa klikkailla mieleiseensä hotellivaraussivustolle netissä; kaikki kaupungin kohteet on helposti löydettävissä, vertailtavissa ja varattavissa verkossa.