Turisti-infrastuktuuri Suomessa

Suomi on turisteille suhteellisen helppo kohde, sillä Suomessa on totuttu turisteihin ja matkailijoihin ympäri maailman jo useiden vuosikymmenien ajan. Turismia edistämään ja palvelemaan onkin ajan saatossa kehittynyt vahva ja monipuolinen infrastruktuuri, joka kattaa niin ulkomaan kuin kotimaan matkailijoiden tarpeet. Lentoasemia on yhteensä 24, Valtion Rautateiden junaliikenne kattaa miltei koko maan Helsingistä aina Rovaniemelle saakka. Eri bussiyhtiöt liikennöivät halki koko Suomen kuljettaen matkustajia niin Suomen rajojen sisä- kuin ulkopuoleltakin aina Pohjoiskalotille ja Euroopan eteläosiin saakka.

Lentoasemat

Ulkomaan lentoliikenteen lentoasemia on useita, joista tärkeimpiä ovat Helsinki-Vantaa, Oulu ja Tampere-Pirkkala. Näillä asemilla liikennöivät suurimmat kansainväliset lentoyhtiöt. Matkustajaliikenne lentää reittilentoja niin kotimaassa kuin kaikkialle suurimpien lentoyhtiöiden kohteisiin ulkomailla. Yksi turismille tärkeimmistä kotimaan reittilennoista onkin Helsinki-Rovaniemi. Lappiin matkaavat turistit saavuttavat määränpäänsä nopeasti ja vaivattomasti eri lentoyhtiöiden kiitäessä halki ilmojen kohti Lapin tunturimaisemia ja Joulupukin maata.

Majoitus

Eri majoitusmahdollisuuksia on tarjolla laidasta laitaan hintaluokasta ja vaatimustasosta riippumatta. Suurten ketjujen, kuten Sokoksen, Cumuluksen ja Scandicin hotellit löytyvät suurimmista kaupungeista, sekä kylpylä- ja lomakohteista. Yksityisellä saralla pienemmät hostellit, bed and breakfast -majatalot, sekä uusimpana tulokkaana markkinoilla AirBnB, tuovat tarjontaan oman persoonallisen säväyksensä. Olipa kyseessä sitten reppureissaajan budjetti tai maailmanluokan liikemiehen business-matka, eri majoitusvaihtoehdoista löytyy takuulla sopiva ratkaisu Suomen vierailua varten.

Museot ja nähtävyydet

Nähtävyyksiä Suomessa riittää, ja Suomi onkin viimeisen parin vuosikymmenen aikana noussut yhdeksi kiinnostavimmaksi matkailukohteeksi Pohjois-Euroopassa. Hintatasoon nähden palvelut, nähtävyydet ja turistikohteet ovat keskimääräistä parempitasoisia, mikä puolestaan vahvistaa suomalaisen kulttuurin sijaa kilpailussa matkailualalla. Museot ja taidemuseot ovat kehittäneet oman museokortin, jonka haltija pääsee kertamaksulla vierailemaan vuoden ajan rajoituksetta 250 eri museoon Suomessa. Kortti on houkutteleva ratkaisu etenkin välivuotta tai vaihto-oppilasvuotta viettäville nuorille, tai liikemiehille, jotka käyvät säännöllisesti Suomessa liikematkoilla.

Koko perheen lomakohteet

Huvipuistot, eläintarhat ja kylpylät sijaitsevat useimmiten kaupunkien taajamissa tai niiden läheisyydessä. Paikallisliikenneyhtiöt järjestävät etenkin kesäsesongin aikaan säännölliset kuljetukset eri kohteisiin. Sesongin aikana eri kohteissa vierailu onkin suhteellisen vaivatonta. Taksit ovat Suomessa useita muita Euroopan maita hieman hinnakkaampia korkean verotuksen takia, mutta palvelu on ensiluokkaista ja kulkuneuvot aina uusia ja hyvin huollettuja.