Suomen vetovoima lomakohteena

Suomi on monille ihmisille ympäri maailmaa kiehtova ja salaperäinen matkakohde. Tämä pohjoiseurooppalainen maa tunnetaan upeasta luonnostaan, rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja ainutlaatuisesta elämäntavastaan. Mutta mikä tarkalleen ottaen houkuttelee kävijöitä Suomeen? Mikä tekee siitä niin houkuttelevan kohteen matkailijoille? Katsotaanpa muutamia syitä, miksi ihmiset tulevat Suomeen lomalle.

Suomen luonto on vetonauloista suurin

Suomessa on Euroopan upeimpia maisemia. Lapin jylhistä tuntureista etelän kauniisiin saaristoalueisiin, puhumattakaan halki maan nousevista metsistä… Täällä on jotain jokaiselle luontoa rakastavalle. Vierailijat voivat tutkia laajoja metsiä, vaeltaa karuja rantareittejä pitkin tai vain istua alas ja nauttia koskemattomasta erämaasta. Yli 187 000 järveä ja lukuisat joet tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia uintiin, kalastukseen ja veneilyyn – maatamme ei turhaan kutsuta tuhansien järvien maaksi.

Varsinkin Lapissa on talviaikaan mahdollista nähdä revontulia – ne ovat todellinen erikoisuus, joita tullaan katsomaan kaukaakin. Monelle jo pelkkä luminen ja kylmä Suomen talvi on melkoinen yllätys. Ympäri maata olevissa kansallispuistoissa pääsee näkemään todellista suomalaista luonnonmaisemaa. Luonnossamme liikkuu myös monia kiinnostavia eläimiä, aina poroista ja hirvistä petoihin kuten karhuihin ja susiin.

Ainutlaatuisia aktiviteetteja Suomessa

Suomessa on myös mahdollisuus kokeilla monia mielenkiintoisia aktiviteetteja, jotka ovat monen ulkomaalaisen silmin varsin erikoisia. Näitä ovat esimerkiksi porosafarit Lapissa, saunominen ja avantouinti. Täällä on myös runsaasti mahdollisuuksia hiihtämiseen tai lumilautailuun joissakin Euroopan parhaista hiihtokeskuksista – täydellistä seikkailua kaipaaville!

Baarikulttuuri on Suomessa myös omanlaisensa ja moni haluaa senkin kokea. Kapakassa voi ottaa osaa vaikkapa korttipeliin, kuten baccarat: baccaratsäännöt.fi

Suomen kulttuurinähtävyydet

Luonnonihmeiden lisäksi Suomessa on lukuisia kulttuurinähtävyyksiä, jotka houkuttelevat kävijöitä kaikkialta maailmasta. Muinaisista linnoista nykyaikaisiin taidegallerioihin ja museoihin, tarjolla on runsaasti mahdollisuuksia oppia lisää Suomen historiasta ja kulttuurista. Vuoden mittaan ja etenkin kesäaikaan järjestetään myös useita mielenkiintoisia festivaaleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen katsauksen suomalaiseen elämäntyyliin.

Varsinkin Suomen suurimmat kaupungit, kuten Helsinki, Turku ja Tampere ovat kaupunkilomasta kiinnostuneelle loistavia kohteita. Pienemmissäkin kaupungeissa on aina omat erikoisuutensa, joita paikalliset eivät ehkä itse ymmärrä arvostaakaan.

Suomalaisen keittiön ruoilla vatsa täyttyy

Myös suomalaisella keittiöllä on turisteille paljon tarjottavaa – korvapuustista ja karjalanpiirakoista poronkäristykseen ja kalakukkoon. Monet ulkomaalaiset ovat kiinnostuneita kokeilemaan myös muita suomalaisia erikoisuuksia, kuten ruisleipää ja salmiakkia. Perinteisesti suomalainen ruoka ei ole esimerkiksi Välimeren kulttuurin ruokaan verrattuna kovin maustettua, vaan hyvinkin pelkistetyn makuista. Silti mukaan mahtuu joitakin hyvin erikoisen makuisia perinneruokia, kuten vaikkapa mämmi!

Suomi on kiinnostava kohde erilaisista kulttuureista tuleville

Kuten tästä yleiskatsauksesta näkyy, on monia syitä sille, miksi ihmiset tulevat lomalle Suomeen – aina sen upeasta luonnonkauneudesta ainutlaatuisiin kulttuurinähtävyyksiin. Suomalaiset itse eivät aina osaa arvostaa oman maansa ainutlaatuisuutta, mutta kun asioita katsoo ulkopuolisen silmin, voi viehätyksen helposti nähdä.